به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، مصرف مکمل در ایران آمار عجیبی دارد و چندی پیش هم علی فاطمی، نایبرئیس انجمن داروسازان ایران از افزایش 3برابری مصرف مکمل و ویتامینها در کشور خبر داد. این وضعیت پرداخت از جیب مردم برای خرید فرآوردههای سلامتمحور را افزایش داده، اما به گفته علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، این میزان مصرف مکمل هیچ ضرورتی ندارد.
رئیسی با تأکید بر اینکه در حال حاضر مکملها در شکلها و رنگهای گوناگونی در حال فروش هستند عنوان کرد: میزان دریافت ریزمغذیها کاملا مشخص است و به شکل استاندارد تعیین شده که چه میزان باید مصرف شود. تنها ویتامینی که با درصد بالا از طریق غذا جذب نمیشود ویتامینD است، چون فرایند جذب متفاوتی دارد. جذب این ویتامین در بدن نیازمند نور خورشید است تا به پوست برخورد کند، آنزیمها در پوست فعال شوند و ویتامین وارد کلیه و دچار تغییر شود.
البته به نظر این مسئول، دریافت ویتامین و مکمل برای گروههای خاص متفاوت است. برای مثال، مادران باردار باید ید و فولیک اسید بیشتری دریافت کنند. گروه نوزادان با توجه به تکامل نیافتن کبد، نیازمند برخی ویتامینها هستند و گروههای سالمند هم نیاز به کلسیم و ویتامینDبالاتری دارند. در سایر موارد ویتامینها باید از طریق تغذیه تأمین شود.
رئیسی با تأکید بر اینکه در حال حاضر خرید ویتامینها و مکملها پرداخت از جیب مردم را بالا برده بیان کرد: در هر خانهای حجم قابل توجهی از مکملها برای مثلا پوست، مو و ناخن وجود دارد، درحالیکه محتویات اکثر آنها یکسان است و تنها تصویر روی بستهها تفاوت دارد. اگر ما درباره کمبود ویتامینها مشکل داریم که البته این مشکل وجود دارد، به این دلیل است که سبک زندگی و نوع تغذیه دچار مشکل شده است.
وی به یکی از مهمترین خوراکیهای روزانه در دریافت فیبر اشاره کرد و گفت: مورد نان کامل مهم است، اما آرد سفید بهدلیل سبوسگیری زیادی که از گندم میشود فیبر کمتری دارد و مشکلساز است. البته ذائقه عمده مردم مصرف بیشتر نان به رنگ سفید است، درحالیکه هرچه نان سفیدتر باشد، سبوس کمتری دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره ضرورت پوشش بیمهای مکملها و ویتامینها هم گفت: بهطور کلی در سراسر دنیا مکملها را بیمههای پایه پوشش نمیدهند. غذا و ریزمغذیها مهمتر از مکملها هستند.
نظر شما